10 niksiä auton myynnin tehostamiseen

 1. Varmista että ilmoituksesi löytyy suosituimmista autonmyyntifoorumeista. Näitä ovat ainakin www.nettiauto.com, www.oikotie.fi sekä www.keltainenporssi.fi
   
 2. Auton myynti-ilmoitukseen kannattaa laittaa linkki myös asianmukaiselle ”merkkifoorumille”.  Näillä foorumeilla on usein oma osionsa osto/myynti ilmoituksille. Jos siis myyt Golfia, ei ole hullu ajatus käydä lisäämässä Volkswagen foorumille linkki myynti-ilmoitukseesi.
   
 3. Linkkaamalla netissä olevan myynti-ilmoituksen sosiaalisen median sivustoille (kuten facebookkiin) saat sanan kiertämään tehokkaasti tuttavapiirissäsi myytävästä autosta.
   
 4. Auton hankinta on yleensä merkittävä investointi ostajalle. Mitä kalliimmista hankinnoista on kyse, sitä enemmän vaivaa ostaja näkee tiedon etsimiseen kaupan kohteesta. Voit siis olla varma, että ostaja etsii autostasi tietoja myös muualta netistä. Mikset helpottaisi hänen työtään ja laittaisi myynti-ilmoitukseesi linkkiä alan lehden autovertailuun, jossa automallisi on pärjännyt, tai vaikka koeajot.com:in käyttäjäarvioon automallista. Mitä enemmän tietoa ostajalla on ostopäätöksen pohjalle, sitä helpompi hänen on se tehdä.
   
 5. Ota autosta kunnon kuvat. Varmista, että auto on pesty ja vahattu ja valoa on tarpeeksi hyvää kuvaa varten. Aurinkoisella säällä kuvattu puhdas auto näyttää monta vuota uudemmalta kuin pimeällä kuvattu likainen auto. Ota kuvat joka suunnasta ulkopuolelta ja lisäksi sisätilojen verhoilusta.
  Edustava kuva saa myös sellaiset ostajat kiinnostumaan autostasi jotka hakevat vain tietyn hintaluokan autoa, eivätkä välttämättä yhtä tiettyä merkkiä ja mallia.
   
 6. Täytä auton tiedot avoimesti. Kuten aiemmin todettiin esitetyt tiedot auttavat päättämään. Kerro siis myös sellaiset asiat kuten :
  • auton määräaikaishuolloista kertova huoltokirja (jos sellainen on)
  • mahdolliset virheet / viat (jotta näitä ei käytettäisi kaupantekovaiheessa tinkimiseen)
  • Talvirenkaiden ja kesärenkaiden sekä esim. jarrujen kunto.

  Kaikki näistä ovat kulutusosia ja vaikuttavat autoon ensimmäisenä vuonna käytettävän rahan määrään.

 7. Hanki autoon esim. katsastusasemalta autotohtorin arvio. Ostaja kokee usein turvallisemmaksi ostaa auto liikkeestä, koska hän olettaa, että auto on sieltä lähtiessä huollettu. Puolueeton arvio ammattilaiselta on luotettava dokumentti ostajalle myös yksityiseltä ostettaessa.
   
 8. Kerro mahdollisesti voimassa olevista takuista jo ilmoituksesta. Nämä rakentavat uskoa auton luotettavuuteen.
 9. Hinnottele oikein. Vertaile vastaavien autojen pyyntihintoja. Jos haluat päästä autostasi nopeasti eroon, on varauduttava hinnottelemaan se varsin edulliseksi. Suotavaa tietenkin on, ettei myynnillä olisi kiirettä, jolloin hinnan voi pitää lähempänä todellista markkinahintaa.
 10. Hintaan kannattaa arvioida pieni tinkivara. Ostaja tekee helpommin ostopäätöksen, jos hän saa neuvoteltua hintaa edes hieman alemmas, vaikkei hän hintaa aivan toivomakseen saisikaan pudotettua. Mieti kuitenkin pohjahinta, joka sinun on vähintään autosta saatava.

 

Lisäpontta markkinointiin

Fakta on, että käytettyjä autoja on myynnissä valtava määrä ja myydäkseen auton pitää pystyä erottumaan massasta. Mitä yleisempi automallisi on, sitä enemmän niitä on myynnissä esimerkiksi nettiauto.comissa.

Lokakuussa 2009 nettiauto.comissa on samanaikaisesti myynnissä 416 kpl Volkswagen Golf V –mallista autoa. Parhaiten tästä joukosta pystyy erottumaan halvalla hinnalla, mutta mikäli autosi on keskimääräistä paremmassa kunnossa tai siinä on muita enemmän lisävarusteita, joutuu myyntihintaakin pitämään korkeammalla.

Massasta erottautumiseen kannattaa autollesi määritellä markkinointibudjetti. Esim. 100 euron budjetilla voit toteuttaa seuraavia markkinointitoimenpiteitä:

 • Myynti-ilmoitus paikallislehden markkinointipalstalle. Varsinkin ikääntyneemmät ihmiset eivät seuraa nettimyyntipalstoja vaan heille on luonnollista selata autoilmoituksia lehdestä. Lisäksi kilpailevia autoilmoituksia on vähemmän.
 • Kuvallinen ilmoitus myyntilehteen. Esim. Keltaisessa Pörssissä kuvallinen ilmoitus erottuu muista teksti-ilmoituksista huomattavasti paremmin.
 • Lisää ilmoituksesi nettiauto.comin näyteikkunaan. 3 euron hintaisella tekstiviestillä saat ilmoituksesi nostettua nettiauto.comin etusivulle. Tällainen lisänäkyvyys saa myös sellaiset ostajat kiinnostumaan autostasi jotka hakevat vain tietyn hintaluokan autoa, eivätkä välttämättä yhtä tiettyä merkkiä ja mallia.
 • Tee A4 –kokoinen myynti-ilmoitus ja jaa se kotikuntasi markettien ilmoitustauluille. Taulut ovat hyvä markkinointipaikka nettiä käyttämättömälle kohderyhmälle.

 

Satunnainen autoarvio

5
5
4
4
5
tästä

Lisää automallille kuva tai teknisiä tietoja.

Kirjautumalla sisään palveluun voit lisätä automalleille kuvia ja teknisiä tietoja. Ennen sisäänkirjautumista sinun tulee rekisteröityä palveluun joka on helppoa, nopeaa ja maksutonta. Rekisteröidy tästä.

*     *